POSLOVNI PROSTORI

Kako to uređenje enterijera može da deluje na produktivnost?

Prijemni pult, prostor za neformalne sastanke, kancelarije, konferencijske sale… sve je to bitno da se zaposleni u poslovnom prostoru osećaju dobro ali i da potencijalni klijenti koji dolaze na sastanke, steknu utisak da se radi o firmi s kojom žele da posluju.

Dokazano je da se utisak o drugoj osobi formira u prvih sedam sekundi. Čekaonice i prijemni pultovi su mesta koja ostavljaju prvi i vrlo važan utisak.  Dobro osmišljen i funkcionalan prijemni deo, igra važnu ulogu u procesu brendinga firme. Zato pravi odabir boja, opreme i nameštaja može uticati na poslovanje i uspešnost dobijanja poslova.

Spontane konsultacije su alternativa formalnim sastancima. Čak 88% zaposlenih tvrdi da neformalni sastanci imaju pozitivan uticaj na atmosferu i odnose unutar tima. Ovi prostori su uglavnom manji, za dve, četiri ili šest osoba. Nije potrebna posebna prostorija za njih – dovoljan je zanimljiv komad nameštaja koji je dobro zvučno izolovan.

Stil uređenja kancelarije za menadžere ili direktore jeste individualna stvar. Ipak, mora da zadovolji visoke kvalitete i funkcionalne standarde. Kancelarija izražava karakter svog vlasnika i kompanije.

Dobra komunikacija je koren uspeha. Prema istraživanju, prosečni zaposleni provedu nedelju dana tokom godine na sastancima. Stoga je bitno je da ova prostorija bude opremljena odgovarajućom i potrebnom infrastrukturom, mikrofonima, utičnicama i slično, koji mogu biti sastavni deo nameštaja – a  to je konferens sala.

Savremene, velike kompanije uglavnom koriste otvorene radne prostore koji podstiču timski rad i komunikaciju među zaposlenima. Dobro dizajnirane kancelarije otvorenog plana podstiču laku razmenu informacija a ne ometaju koncetraciju zaposlenih.

Obratite pažnju na stolove za kojima će raditi zaposleni. Rešite ih suvišnih kablova a pregradama možete osigurati i malo privatnosti. Što se tiče stolica, vodite računa da su udobne jer zaposleni u njima provode puno vremena.